Wie is de Mol?

search
Wie is de Mol? podcast 2024

Wie is de Mol? podcast 2024

In de officiële Wie is de Mol? podcast neemt Rik van de Westelaken elke zondag de molloten mee in de Mexicaanse cultuur. Hij behandelt daar verschillende onderwerpen en locaties uit de uitzending van de avond daarvoor.

#1 Frida Kahlo

Rik gaat in gesprek met Marike Barendsen en neemt je mee op een korte cursus Mexicaanse geschiedenis. En kunstenaar Frida Kahlo is nu populairer dan ooit. Wat is het verhaal achter hét culturele toonbeeld van Mexico? Kunsthistoricus Renee Schuiten-Kniepstra vertelt over haar ‘obsessie’ met Kahlo.

#2 (M)olympische Spelen

Rik gaat met de Nederlandse zwemster Ada Kok in gesprek over de Olympische Zomerspelen van 1968 in Mexico waar zij een gouden medaille veroverde. Oud-kandidaten Thomas van Luyn, Annick Boer, Ellie Lust en Daniël Verlaan geven je hilarische weetjes en belangrijke feitjes over Mexico.

#3 La lucha libre

Samen met Ramón Balderas Sánchez duikt Rik in de wereld van de Mexicaanse muziekstijlen. Deze Mexicaanse muzikant brengt met zijn Mariachi Tierra Caliente band Mexicaanse folklore naar Nederland. Ook worstelaar Tengkwa schuift aan, hij heeft het met Rik over de populaire Mexicaanse worstelwedstrijden in het Arena Coliseo. Hoe echt zijn die gevechten?

#4 Tot rust komen in Mexico

Mexico-Stad is één van de dichtstbevolkte steden ter wereld. Rik van de Westelaken gaat in gesprek met correspondent Joost de Vries over het vinden van rust in deze grote, drukke stad. Onderzoeker Judith Blaauw vertelt over het watertekort en de grondverzakking.

#5 Piramides van Yaxunah

Rik gaat in gesprek met geschiedenisexpert Marike Barendse over de geschiedenis van de Azteken en de klassieke periode van de Mayabeschaving. Zij vertelt onder meer over de indrukwekkende tempels die de Maya's destijds bouwden en de kandidaten blikken terug op het molesteren van de piñata’s.

#6 Mexicaanse dansstijlen

Met geschiedenisexpert Marike Barendse gaat Rik in gesprek over de eeuwenoude telmethode van de Maya’s. Met Ramón Balderas duikt hij samen in de wereld van Mexicaanse volksdansen en de kandidaten blikken terug op het dansen in bijpassende kledij.

#7 Het verhaal achter de leader

Rik gaat met radiopresentator Ab Nieuwdorp in gesprek over de onmisbare rol van muziek. Hoe is de iconische leadermuziek ooit gekozen? Met Ramón Balderas belandt Rik in een feest voor de zintuigen: de Mexicaanse keuken.

#8 Misdaad in Mexico

In Wie is de Mol? draait alles om intriges en bedrog. Hoe zit het met de criminaliteit en corruptie in Mexico? Rik praat erover met Teun Voeten, fotograaf en journalist, en Joost de Vries, journalist en correspondent. En de kandidaten blikken terug op spectaculaire locaties uit de aflevering.

#9 Terugblik op de reis

Welke plek heeft de grootste indruk gemaakt op de finalisten? Samen met Rik blikken ze terug op hun reis door Mexico. Van het bergbeklimmen en de opdracht met het orkest tot de drukke straten in Mexico-Stad en het azuurblauwe water in Bacalar.

De 9-delige serie van de officiële Wie is de Mol? podcast is vanaf zondag 7 januari iedere zondag te beluisteren via alle populaire podcast-apps.

Meer Wie is de Mol?

Ook interessant